~Healthy and Wealthy with Shaklee~

Friday, 14 November 2014

(DIY) Our Samsung Galaxy Tab 3 7.0 - Not functioning, cannot start and cannot charge...

No comments
Dah lama tak update blog, hari ni nak share sedikit aktiviti DIY yang I managed to do last nite.

So our Samsung Galaxy Tab 3 7.0 tiba-tiba stop functioning bila kitorang balik kampung last week. Selalunya anak-anak yang guna buat main game, so once tak boleh hidup, Imran terus inform saya. Mula-mula suspect takde bateri sebab tab ni takleh ON, so try la charge, tp the usual charging display tak appear bila dah sambung wire. Dah biarkan seharian pon, still takde response. Sebab time tu kat kampung, tak sempat la nak investigate.

Last nite, almost 1 week after simpan tab tu, terfikir nak jenguk balik apa masalah dengan tab ni. So mula-mula saya try charge balik, still takde response. Nak start pon still tak bole.

Terus saya carik solution dalam internet, easiest is in youtube. Straight away watched these 2 videos below.





After finished watching, terus DIY myself. Within 30 minutes terus siap and berfungsi semula. Paling susah pon, time nak bukak cover belakang. Oleh sebab gunakan alat yang tak berapa sesuai, ada la sedikit kecacatan kosmetik pada tab kitorang. Tapi, sbb dah boleh guna semula, tetap happy... and save duit/tenaga sebab tak perlu pegi kedai untuk repair.

PS - Sorry takde gambar yang relevan diambil sewaktu DIY dilakukan.

Credit to video owners: Wadz World and Austin Scott

Monday, 30 June 2014

Perkhidmatan Home Tuition di Senawang, Seremban

, No comments
Salam Ramadhan kepada semua. Setelah lama menghilang tanpa sebarang entri, kali ini saya hendak berkongsi dengan semua pembaca sekalian (terutama yang tinggal di kawasan Senawang dan Seremban), tentang perkhidmatan home tuition yang saya ingin tawarkan kepada pelajar Tingkatan 1-5

Saya ingin berikan tumpuan kepada pelajar yang perlukan bantuan dalam subjek Matematik Moden/ Modern Mathematic dan Matematik Tambahan/ Additional Mathematic. Sebenarnya, saya lebih prefer untuk pergi ke rumah pelajar tapi terhad di kawasan Senawang dan Seremban.

Berkenaan home tuition ini, akan dijalankan 1.5 - 2 jam bergantung kepada permintaan ibu, bapa atau penjaga. Setiap sesi akan fokus untuk memahami konsep-konsep penting, latihan yang intensif dan ulangkaji kertas peperiksaan tahun-tahun lepas. Waktu boleh dirunding (6.30 petang - 10 malam), pada hari bekerja sahaja.

Serba sedikit tentang diri saya, sekarang saya bekerja sebagai pensyarah di universiti swasta di Kajang. Memiliki 4 tahun pengalaman mengajar di universiti swasta dan 7 tahun pengalaman kerja sebagai engineer di beberapa syarikat pembuatan elektronik antarabangsa.

Saya akan cuba memberikan yang terbaik supaya setiap pelajar akan dapat memperbaiki prestasi dalam pelajaran matematik dan berjaya dengan cemerlang. Jadi, kepada ibu, bapa dan penjaga yang berminat untuk mendapatkan bantuan saya untuk mengajar anak-anak tuan dan puan, saya ingin menjemput kepada yang berminat menghubungi saya seperti di bawah:

Tel./Whatsapp: 012-4746070 (Hazrul).
Email: mhazrul.zakaria@gmail.com

Saturday, 22 February 2014

Vitamin Shaklee Memang Murah - Terbukti!!!

No comments
Sampai hari ini, dah beberapa entri saya sediakan berkenaan produk Shaklee, tapi apabila berkongsi tentang produk Shaklee dengan saudara-mara atau rakan-rakan, pastinya antara soalan terawal yang ditanya adalah berkenaan harga.


Oleh itu, untuk buktikan sendiri yang Vitamin daripada Shaklee ni memang murah, saya ingin membawa pembaca sekalian untuk menganalisa sumber di bawah:


Credit: fabulousdash

Alhamdulillah, selepas selesai menghantar parcel berisi telekung untuk customer di pejabat pos KLCC petang tadi, saya berkesempatan ke Guardian untuk menyiapkan misi saya. Misi untuk menjawab pertanyaan sahabat berkenaan status harga vitamin Shaklee. Hmm. Tengah di guardian ni. Jadi bagus untuk membuat perbandingan harga Shaklee dengan harga selepas diskaun untuk vitamin jenama lain.
Saya mendekati ruangan vitamin dan suplemen yang sentiasa dijaga oleh promoter masing-masing. He, saya tebalkan muka untuk membelek botol-botol vitamin dan merekodnya.  Tak dan nak spot lama-lama sebab promoter sedang memerhatikan saya. Dengan senyum simpul saya merekod di dalam handphone dan kemudian beredar ke ruangan lain.
Kebanyakan sahabat tegas menolak vitamin Shaklee dengan alasan harga vitamin shaklee mahal walaupun mengetahui kelebihan vitamin Shaklee berbanding vitamin jenama lain.
Vitamin Shaklee Mahal sangat ker? Mahal dari yang lain ker?
Nah, mari saya kongsikan kepada sahabat semua di mana letaknya posisi vitamin Shaklee berbanding vitamin jenama lain di pasaran hasil tinjauan saya. Saya mengambil vitamin C dan lecithin yang dapat saya spot semasa di guardian petang tadi.
Tersenyum lebar saya memplotkan graph di bawah. Bukan sahabat sahaja yang ingin menjadi pengguna bijak, saya pun lebih mahukannya.
Cuba kita lihat graph di bawah, harga setablet Vitamin C Shaklee dan Lecithin Shaklee tidak mahal sama sekali berbanding vitamin jenama lain. Dengan kata lain, ianya murah dan berbaloi. Ini bukan omongan semata-mata, tetapi sahabat boleh pergi sendiri untuk melihat harga vitamin lain sekarang.



ProdukKandunganHarga
Shaklee Vitamin C180sRM92.50
Kxxdxx Vitamin C300sRM163.00
Bxxxxmxxxx Vitamin C240sRM135.00
Bxx Lxxx Vitamin C180sRM119.00
Shaklee Lecithin180sRM52.50
Kxxdxx Lecithin180sRM75.92
Bxxxxmxxxx Lecithin100sRM44.62
Bxx Lxxx Lecithin90sRM39.92

Walaupun harga vitamin lain telah didiskaunkan, masih jua harga vitamin Shaklee yang rendah. Belum lagi sekiranya anda menjadi ahli, sudah tentu harga per tablet vitamin Shaklee akan menjadi lebih rendah daripada graph yang saya plotkan ini.
Mungkin sebelum ini kebanyakan sahabat menganggap harga vitamin sangat mahal, tapi kini jawapan sudah tersedia. Harga bukan lagi penghalang.

Haaa... macam mana? Bak kata pepatah, 'Sudah terang lagi bersuluh', dah terbukti pun yang harga produk Shaklee bukanlah mahal seperti yang semua orang sangka. Seperti yang dah dinyatakan di atas, harga penjimatan yang akan dinikmati oleh customer saya atau ahli Shaklee akan bertambah-tambah dan berbaloi-baloi berbanding yang telah dinyatakan tadi...

Jadilah pengguna yang bijak, dapatkan produk kesihatan daripada Shaklee untuk kegunaan anda dan seluruh ahli keluarga pada harga yang lebih murah berbanding produk lain di pasaran. Produk Shaklee, pastinya semulajadi dan terbukti berkesan! Apa yang pembaca sekalian perlu buat, cuma hubungi saya dengan segera untuk maklumat lanjut...



UNTUK TEMPAHAN ATAU INGIN
MENJANA PENDAPATAN 3, 4, ATAU 5 ANGKA MELALUI
PELUANG PERNIAGAAN SHAKLEE

Hubungi Saya Segera!


Hazrul
Shaklee Id: 1092552
0124746070 (Call, SMS, WhatsApp, Line)

mhazrul.zakaria@gmail.com


Kehebatan Shaklee Vita-E Complex

No comments
Untuk entri kali ni, nak kongsi pulak kehebatan produk seterusnya dalam rangkaian produk Shaklee, Vita-E Complex. Ditambah dengan khasiat ekstrak biji anggur, menjadikan Shaklee Vita-E Complex produk Vitamin E paling hebat di pasaran.


Antara manfaat esktrak biji anggur:

  • Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol.
  • Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C.. dlm erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan dan yg best grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul.
  • Melambatkan penuaan.
  • Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.




Kebaikan Vitamin E:

  • Melindungi Jantung - Pengambilan harian 800IU Vitamin E untuk jantung yang sihat; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid; meningkatkan kolestrol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.
  • Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif - Kajian pada tahun 1924, mendapati Vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Lelaki yang mengambil 600IU-800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
  • Anti-Penuaan - 1 kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan kesan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, jerawat dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihara tekstur kulit dan tona muka, dada dan otot peha.
  • Anti-Oksidan yang Kuat - Pengambilan lebih daripada 1200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi - katarak dan masalah penglihatan.
  • Kelestarian Tenaga - Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
  • Memperbaiki Arthritis - Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi.
  • Menghalang Keguguran - Merawat musculus pectoralis fibrosis otot data, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.
  • Memperbaiki Kesan Parut - Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada kulit untuk mengurangkan kesan parut.


UNTUK TEMPAHAN ATAU INGIN
MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT TENTANG
PELUANG PERNIAGAAN SHAKLEE

Sila Hubungi


Hazrul
Shaklee Id: 1092552
0124746070 (Call, SMS, WhatsApp, Line)

mhazrul.zakaria@gmail.com

Saturday, 15 February 2014

Keistimewaan Vitamin C Daripada Shaklee

No comments
Banyak jenis vitamin C yang dijual di farmasi dan juga yang doktor beri jika di klinik, tapi hari ni nak kongsi sedikit sebanyak tentang keistimewaan Vitamin C daripada Shaklee. Diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi tanpa bahan-bahan pengawet dan perasa tiruan, memastikan kita memberikan khasiat yang terbaik untuk badan kita.




Sekiranya anda perasan, atas label Shaklee Vita-C, tertulis perkataan 'Sustained Released', maksudnya Vitamin C Shaklee ni melepaskan khasiatnya bukan sekali gus, tetapi secara berkala sehingga 5 jam. Ini kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi. 


Namun apabila kita demam dan selsema, anda dinasihatkan mengambil dua biji vitamin C iaitu sebiji waktu pagi dan sebiji lagi waktu malam. Selain itu vitamin C itu digalakkan agar dipatah dua sebelum ditelan. Untuk apa ya? Ianya untuk memastikan vitamin C itu merembeskan kesemuanya vitamin C 500mg. Ini kerana semasa kita sakit badan kita memerlukan vitamin C pada kadar yang lebih tinggi dari biasa.


Apa yang membezakan Vitamin C jenama Shaklee dgn yang lain2?.....

Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. 


Sustained Release Vita-C mengandungi:

1. Kandungan Vitamin C yang tinggi.
2. Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
3. Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah *




UNTUK TEMPAHAN ATAU INGIN
MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT TENTANG
PELUANG PERNIAGAAN SHAKLEE

Sila Hubungi


Hazrul
Shaklee Id: 1092552
0124746070 (Call, SMS, WhatsApp, Line)

mhazrul.zakaria@gmail.com


Berbasikal Di Laman Basikal, Taman Tasik Seremban

No comments
Kitorang memang dah lama nak cari laman basikal MPS di Taman Tasik Seremban, so minggu lepas baru terjumpa lokasi yang dicari-cari. Ada tersorok kat Jalan Keliling, Taman Tasik Seremban. Anak-anak happy sangat bila dah tiba di lokasi, lepas parking kereta, kitorang berjalan masuk ke sana.


Pintu masuk Laman Basikal, Taman Tasik Seremban.


Ingatkan perlu bawak basikal sendiri, rupa-rupanya ada perkhidmatan sewa basikal yang disediakan di sana. Caj yang dikenakan berpatutan, RM2 untuk setengah jam, tapi untuk kanak-kanak je (sehingga 12 tahun). 

Sebab first time pegi sana, so kitorang cuba untuk setengah je. Sebelum tu, kami dah singgah di Kompleks Belia Paroi, bagi anak-anak main taman permainan di sana, jadi dah agak penat. So fair la setengah jam tu...

Bukan main seronok diorang berbasikal kat sana. Imran dengan Hannah dah boleh berbasikal, Ikram belum boleh lagi... so dia pakai basikal dengan roda kecik kat tepi tu. Kebetulan waktu kami di sana, pengunjung yang lain dah nak balik... so satu ketika tu, memang kami sekeluarga je kat sana, so takde la risau sangat berlanggar dengan orang lain ke... 






Lepas cukup time, anak-anak cam takmo balik... siap request nak datang lagi petang nye. Nampak gaya nya, confirm kena datang lagi lepas ni...

Monday, 3 February 2014

Shaklee Vita-Lea, Multivitamin Pilihan Saya!

No comments
Kali ni saya nak berkongsi tentang multivitamin pulak. Dalam dunia serba moden ni, nak tak nak... tak boleh lari daripada makanan tambahan.. dari vitamin. Dalam banyak-banyak vitamin, multivitamin lah makanan tambahan yang paling penting.. paling asas... ala-ala tiang rumah, kalau takde tiang, habislah runtuh rumah.


Multivitamin ni makanan sel, memenuhi ruang-ruang kosong nutrien yang diperlukan badan. Dan sekarang, ia jadi vitamin yang tak boleh saya miss. Tapi kali ni saya bukan nak cerita kenapa kita perlukan vitamin, tapi saya nak cerita dalam banyak-banyak brand mutivitamin, kenapa saya pilih jenama Shaklee. Kenapa saya tak beli je multivitamin yang banyak jual kat farmasi, or amik je yang kat klinik or hospital.. kenapa, kenapa...


Berikut antara perbezaan mutivitamin Shaklee yang menjadikan multivitamin Shaklee the best among the best dan fungsi sebahagian kandungan yang terdapat di dalamnya:

1. Disokong oleh tujuh kajian klinikal.

2. Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.

3. Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan.

4. Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat.

5. Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi.

6. Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi.

7. Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot.

8. Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang.

9. Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung

10. Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak.

11. Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet.


Shaklee Vita-Lea merupakan salah satu multivitamin tertua di dunia. Tahukah anda, pada tahun 1915, Dr Forrest C. Shaklee telah mencipta Vitalized Minerals. Oh ya, Multivitamin Shaklee dikenali sebagai Vitalea Iron Formula. Ia diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh badan.




Itulah sebabnya, saya telah memilih Shaklee, yang terbaik antara yang terbaik. Bagaimana dengan multivitamin pilihan anda. Anda tahu kenapa anda memilih jenama pilihan anda instead of Shaklee? Well, pilihan di tangan anda... Kalau nak join saya dan ramai lagi yang telah memilih yang terbaik... Jangan tunggu, contact saya cepat-cepat ye...

Retail Price: RM89.00 sebotol.





Berita baik, promosi istimewa daripada Shaklee untuk Februari 2014, harga lebih HEBAT dan lebih JIMAT untuk Shaklee Vita-Lea, sila hubungi saya untuk penjimatan maksima, memang berbaloi-baloi...


UNTUK TEMPAHAN ATAU INGIN
MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT TENTANG
PELUANG PERNIAGAAN SHAKLEE

Sila Hubungi


Hazrul
Shaklee Id: 1092552
0124746070 (Call, SMS, WhatsApp, Line)

mhazrul.zakaria@gmail.com

Friday, 31 January 2014

Kelebihan ESP

No comments
ESP adalah antara produk Shaklee yang mula-mula saya dan isteri cuba. Setelah bertahun-tahun menggunakan produk ni, teringin pulak untuk share kebaikan ESP ini untuk dikongsi bersama.

Credit to Ainul, http://ainulduha.blogspot.com/


Pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Apa kelebihan dan kebaikan protein sebenarnya?


KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.

Badan kita terdiri daripada sel. Daripada sel membentuk tisu. Daripada tisu membentuk organ. Daripada organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati.


PENTINGKAH PROTEIN?

Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-
1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%


TAHUKAH ANDA?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970-an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.


SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN



Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.


PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.


RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)


Kelebihan ESP ini ialah;

a. Membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.

b. Menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung.

c. Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.

d. Kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous.

e. Indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah.


Jadi... apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?

1. Pelajar atau pekerja atau individu dewasa: As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)

2. Lelaki: Melindungi dari any disease (heart, cancer etc)

3. Ibu mengandung: For a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.

4. Wanita: Keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).


UNTUK TEMPAHAN ATAU INGIN
MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT TENTANG
PELUANG PERNIAGAAN SHAKLEE

Sila Hubungi


Hazrul
Shaklee Id: 1092552
0124746070 (Call, SMS, WhatsApp, Line)

mhazrul.zakaria@gmail.com

Set G: Resdung, Asthma, Eczema, etc.

, , No comments
Untuk entri kali ini, saya nak berkongsi tentang set Shaklee yang berkait rapat dengan masalah Alahan, Resdung, Asma, Gegata dan juga Eczema, atau lebih dikenali sebagai Set G.

Bagi menghadapi masalah tersebut, saya ingin cadangkan supaya kita perbaiki sistem pertahanan badan kita sendiri. Pengambilan supplement yang sesuai boleh membantu untuk menguatkan sistem pertahanan badan untuk melawan serangan kuman atau bakteria yang menjadi penyebab masalah tersebut.




Berikut adalah vitamin dan supplement Shaklee yang terdapat dalam set ini yang sesuai untuk mengatasi masalah alahan, resdung, asma, eczema, dll.


ALFAFA COMPLEX

Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives). Alfafa mempunyai sifat antihistamine yg dapat mengurangkan masalah alahan seperti gatal, kemerahan dan selsema yang kerap.


VITA-C

Ianya bersifat antioksidan yang baik untuk melawan radikal bebas. Penting untuk meningkatkan antibodi seseorang.


B-COMPLEX 

B-Complex ini bersifat sebagai penenang kepada mereka yangg mempunyai masalah alahan ini kerana biasanya mereka yg senang mengalami alahan cenderung utk mudah berasa stress. Jadi, pengambilan B-Complex dapat membantu mengurangkan stress dengan berkesan.


UNTUK TEMPAHAN ATAU INGIN
MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT TENTANG
PELUANG PERNIAGAAN SHAKLEE

Sila Hubungi


Hazrul
Shaklee Id: 1092552
0124746070 (Call, SMS, WhatsApp, Line)

mhazrul.zakaria@gmail.com

Monday, 20 January 2014

Omega 3 Fatty Acid Boleh Membakar Lemak

, No comments
Ye ke Omega-3 ni boleh bakar lemak?


''Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can't make them"


Sumber:
http://www.livestrong.com/article/276633-omega-3-fats-weight-loss/






So, bagaimana fatty acid boleh bakar lemak ye?


Omega-3 Fatty Acid membantu anda membakar lemak dengan memberi signal kepada badan utk bertindak balas lebih baik kepada satu hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi kurus).


Leptin tells your body (brain) to suppress your appetite making you eat less. So you can maintain or lose weight. Besides, Leptin increases your metabolism by increasing your thyroid output (thyroid regulates body metabolism). Leptin also causes your body to burn fat for energy....


Jika badan anda tidak bertindak balas dengan baik kepada Leptin, maka sebaliknya akan berlaku - anda akan menjadi lapar, dan anda akan menyimpan lebih banyak lemak. Ohoho...takutnya!!


Jadi, pengambilan Omega-3 fats sangat2 membantu badan bertindak balas lebih baik dgn hormon Leptin (meningkatkan metabolisme & membakar lemak badan).


Lemak Omega-3 (Omega-3 fats) boleh didapati dalam Salmon, flaxseeds, kekacang, Omega-3 supplement dan lain2.  Terdapat 79 sumber makanan yang kaya dengan Lemak Omega-3. 


Boleh rujuk: http://www.nowloss.com/omega-3-foods-sources.htm


Terdapat 3 cara bagaimana Omega-3 fats akan membantu anda mengurangkan berat badan:


1) Omega 3-fats membantu mengawal selera makan dangan menstabilkan kadar paras gula dalam darah.


2) An Australian study menunjukkan, seseorang yang mengambil Omega-3 fats dalam 'exercise program' membakar lebih banyak lemak daripada mereka yang hanya exercise sahaja (tetapi tidak mengambil Omega-3 fats), dan juga mereka yang exercise tetapi mengambil other types of fat...


3) Kajian yang dijalankan di Jepun & Republik Czech menunjukkan, pengambilan Omega-3 fats menghalang pembentukan the ugly body fat. Kajian yang sama turut menunjukkan, Omega-3 fats menggalakkan pembakaran lebih banyak lemak.


http://www.nowloss.com/good-fats-that-burn-fat-help-you-lose-weight.htm


Bukan semua produk Omega 3 sama, pastikan daripada Shaklee untuk kebaikan maksima. Shaklee Omega Guard - 99% Omega 3.





Personally, setelah konsisten makan Shaklee Omega Guard sejak tahun lepas, memang terasa kesan-kesan yang terdapat dalam perkongsian di atas. Mereka yang mengenali saya (terutama ahli keluarga dan rakan sekerja) akan tahu yang saya memang kuat makan, tapi setelah mula mengamalkan Omega Guard setiap hari, selera saya berjaya dikawal dan saya berjaya mengurangkan berat badan.


Plan saya seterusnya ialah untuk terus konsisten dengan Shaklee Omega Guard dan cuba Shaklee Alfalfa Complex/Herb-Lax untuk menyingkirkan lemak atau toksin dalam badan. Moga lebih cepat dapat kurangkan berat badan dan capai berat ideal, insya Allah.



UNTUK TEMPAHAN ATAU INGIN
MENGETAHUI DENGAN LEBIH LANJUT TENTANG
PELUANG PERNIAGAAN SHAKLEE

Sila Hubungi


Hazrul
Shaklee Id: 1092552
0124746070 (Call, SMS, WhatsApp, Line)

mhazrul.zakaria@gmail.com
Entries RSS Comments RSS

Contact Me

Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, sila hubungi saya di 012-4746070, Hazrul (Call/SMS/Whatsapp/Line) atau email saya, mhazrul.zakaria@gmail.com

Copyright © Life of 2 plus 4
Powered by Blogger
Design by N.Design Studio
Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com